info over de pimpelmees

De Pimpelmees is een kleine vogelsoort, die ongeveer 12 cm groot wordt. Hij komt uit de orde van Mezen. De Pimpelmees komt vrijwel in heel Europa voor en de vogelsoort neemt ook steeds meer toe in Nederland. Bij het mannetje en vrouwtje zit geen verschil tussen uiterlijk of kleur. Ze hebben een blauwachtig verenkleed, met een grote gele vlek op de rug. Op zijn hoofd is hij ook blauwachtig van kleur. Hij heeft een witte wang vlek met een zwarte oogstreep.

Het voedsel :

De Pimpelmees eet vooral spinnen en insecten, zoals de meeste vogelsoorten eten. Maar de Pimpelmees eet ook bladlarven, zaden, noten en nectar.

Broedtijd :

De broedtijd voor de Pimpelmees begint rond eind Maart en duurt tot Juli. De Pimpelmees nestelt zich vooral in boomholtes, muurspleten of nestkasten. Het nest wordt dan vervolgens gemaakt van zachte materialen zoals, veren, zachte bladeren, wol en haar. Ze leggen dan 1 keer per broedseizoen eieren. Mocht het broedsel mislukken door één of andere reden, dan probeert de Koolmees dit laten in het jaar nog een keer. Het aantal eieren bedraagt tussen de 8 en 14 eieren. De Juveniele Koolmeesjes vliegen na ongeveer 16 tot 22 dagen uit.

 

 

 





 

Maak jouw eigen website met JouwWeb